Onderhoud, scheren en snoeien, enkel met contract gazononderhoud.

Buxus, taxus en hagen

Wij scheren buxus en taxus hagen, ook bollen en vormen. Voor buxusvormen kan u kiezen machinaal of met een handschaar. Als buxus geschoren wordt heeft u de volgende dag meestal verbrande buxusblaadjes, u kan dit grotendeels vermijden door met een handschaar uw buxusvormen te snoeien, voor een haag ligt dit moeilijker.

Hagen scheren, snoeien en vellen van bomen

Een haag scheren is niet enkel de topjes verwijderen, u moet ze ook af en toe terugsnoeien zodat ze niet te breed of te hoog wordt. Dikke takken terugsnoeien betekent een verjonging van uw haag, als dit niet gebeurt sterven er vele takken af en krijgt uw haag kale plekken of sterft volledig af.

Ook laaghangende takken van bomen kan u het best verwijderen, deze bezorgen te veel schaduw aan uw onderliggend planten of gras. Het oogt ook mooier als een boom een stam heeft i.p.v. uitstekende takken en alsmaar meer op een struik lijkt. Bij het kappen van kleine of middelgrote bomen kan u door ons ook de stronk laten uitfrezen. Wij gebruiken professioneel materiaal, en ruimen alles netjes op. Wij nemen uw afval mee of laten het ter plaatse, aan u de keuze. De scheer – en snoeiwerken Doen wij enkel wanneer er eer jaarcontract gazononderhoud wordt afgesloten.

Aanleg terras, enkel in combinatie met gazonaanleg.

Klinkers, terras en tuinpad

Wij leggen kleine oppervlakte klinkers (max 40m²) met of zonder boordsteen en/of afvoergeul. Dit enkel in volledige tuinaanleg, of in combinatie met grasaanleg.

Werkwijze:

Het waterpas trekken van gestabiliseerd zand, porfier of breekzand. Dan plaatsen we de klinkers, en daarna gebeurt het inkeren van de voegen met zand.

Aanplanten en winteropkuis

Wij planten ook heel uw tuin in, planten, bloemen, hagen, bomen,…in combinatie met gazonaanleg.
U kan bij ons ook terecht voor het winterklaar zetten van uw tuin, opruiming van bladeren, volledige opkuis en wintersnoei.
Dit enkel in combinatie met een jaarcontract gazononderhoud.

Een nieuwe gazon aanleggen

Indien nodig verdelgen we uw oude gazon.

Frezen en nevileren

De grond wordt gefreesd tussen 13 en 18cm diep, gelijk geharkt en aangerold. Dan bemesten we en/of voegen we grondverbeteraar toe, naargelang de PH waarde.

Leggen van graszoden

De grasmatten worden gelegd en gesneden op de dag van levering. De grasmatten worden in verband gelegd zodat u niet overal op dezelfde plaats de naden ziet.
Voor het aanleggen van gazon heeft u keuze tussen:
    • graszoden:
      • recreatiegazon: stevige grasmat, kan goed tegen betreding, geschikt voor de meeste tuinen
      • sportgazon: stevige grasmat, meestal voor sportvelden, kan zeer goed tegen betreding. Heeft een breder blad en een sneller herstel.
    • U kan bij ons ook kiezen voor graszaad in plaats van graszoden.

 

U moet beschikken over een degelijke sproei installatie of tuinslang met tuinsproeier. Graszoden moeten de dag dat ze gelegd worden overvloedig water hebben.

Grasonderhoud

3 formules voor grasonderhoud

Eenmalig

Gazon renoveren – verticuteren:
Antimosproduct aanbrengen indien nodig,
diep verticuteren in 1 of 2 richtingen.
Uitkammen
Opkuis
Doorzaaien
Bemesten van het gazon
Bekijk onze prijzen

Gans het jaar (+/-5 a 6 maal)

PH waarde meten, bewerken met anti mos, verticuteren (1 of 2 richtingen), bijzaaien, of machinaal doorzaaien en bemesten in het voorjaar.
 
Gedurende het jaar nog 3 onderhoudsbemestingen, onkruidverdelging tussen uw gras, de kanten worden gemaaid of afgestoken.
Eventueel in het najaar machinaal doorzaaien, tenslotte nog een winterbemesting. Controle in januari – februari en eventuele bemesting + antimos.
 
Wij zorgen voor een steeds groene en onkruidvrije grasmat gedurende dit onderhoudscontract.

Machinaal doorzaaien

U kan uw gras door ons machinaal laten inzaaien wanneer u nog weinig gras heeft door droogte of schaduwplekken. Dit kan in 1 of 2 richtingen gebeuren. Bij deze bewerking dient het gras eerst geverticuteerd te zijn, door uzelf of door ons uit te voeren. Na het inzaaien wordt er bemest. 
 

U kan gans het jaar intekenen voor een jaarcontract.

In overleg kan tijdens het jaarcontract ook gesnoeid, heggen geschoren, onkruid verwijderd worden enz.
 
U moet beschikken over een degelijke sproei installatie, of een tuinslang met tuinsproeier.